Servicii

servicii%2024h.jpg?1473322662849Cum functioneaza?

In momentul in care achizitionati un produs RESOL, tot ce aveti de facut dupa aceea este sa va relaxati, restul il facem noi.

Stim ca timpul inseamna bani, asa ca noi avem grija de totul, va anuntam inante sa va expire perioada de garantie, ne deplasam in functie de caz la Dumneavoastra, ridicam produsul pentru revizie, efectuam revizia, vi-l aducem inapoi si dupa ce va dorim succes in continuare, repetam aceleasi etape peste 1 an.

In tot acest timp suntem disponibili pentru asistenta telefonica 24/7.


Cum verificam un stingator?

Verificarea stingătoarelor de incendiu reprezintă un ansamblu de operaţiuni efectuate de către personal de specialitate, cu ajutorul unor mijloace tehnice adecvate, cu scopul de a conferi încrederea că produsul corespunde integral din punctul de vedere al caracteristicilor funcţionale demonstrate la modelul certificat şi că prezintă siguranţă în exploatare.

În urma operaţiunilor de verificare, stingătoarele de incendiu trebuie să corespundă integral cu modelul certificat.

În cazul în care în urma operaţiunilor de verificare se constată existenţa unor defecţiuni, se procedează, după caz, la remedierea acestora conform operaţiunilor de reparare sau la scoaterea din uz a stingătorului de incendiu.(extras din art.18, ordin nr. 138 din 23 oct 2015)

Operaţiunile ce trebuie efectuate pentru verificarea unui stingător de incendiu, în funcţie de tipul acestuia, sunt:

a) identificarea stingătorului;

b) verificarea integrităţii exterioare a recipientului stingătorului;

c) verificarea existenţei manometrului şi a indicaţiilor acestuia, numai pentru stingătoarele permanent presurizate;

d) verificarea furtunului/duzei de refulare/pâlniei;

e) verificarea stării de încărcare prin cântărire, numai pentru stingătoarele cu CO(2);

f) etichetarea şi sigilarea stingătorului.

(extras din art.19, ordin nr. 138 din 23 oct 2015)


Cum reincarcam un stingator?

Reîncărcarea stingătoarelor de incendiu reprezintă un ansamblu de operaţiuni efectuate de către personal de specialitate, cu ajutorul unor mijloace tehnice adecvate, prin care un stingător de incendiu este repus în stare de funcţionare în urma descărcării la utilizare, accidentală sau la termen.

Reîncărcarea este însoţită în mod obligatoriu şi de o verificare cu scopul de a conferi încrederea că produsul corespunde integral din punctul de vedere al caracteristicilor funcţionale demonstrate la modelul certificat şi că prezintă siguranţă în exploatare.

În urma operaţiunilor de reîncărcare, prestatorul emite o declaraţie de conformitate prin care declară pe propria răspundere că stingătoarele de incendiu reîncărcate corespund integral cu modelul certificat.

În cazul în care în urma operaţiunilor de reîncărcare se constată existenţa unor defecţiuni, se procedează, după caz, la remedierea acestora conform operaţiunilor de reparare sau la scoaterea din uz a stingătorului de incendiu.

Reîncărcarea stingătorului se face numai cu agentul de stingere original cu care a fost încărcat de producător şi cu care a fost certificat.

Pentru stingătoarele cu pulbere este interzis să se reutilizeze pulberea rămasă în urma descărcării.

(extras din art.20, ordin nr. 138 din 23 oct 2015)

Operaţiunile ce trebuie efectuate pentru reîncărcarea unui stingător de incendiu, în funcţie de tipul acestuia, sunt:

a) toate operaţiunile prevăzute pentru verificare dupa cum am mentionat mai sus;

b) depresurizarea stingătorului de incendiu, cu excepţia celor presurizate în momentul utilizării;

c) demontarea stingătorului de incendiu;

d) curăţarea şi verificarea recipientului stingător şi a fitingurilor - dispozitiv de control; ansamblu furtun şi/sau pâlnii şi/sau duze; ansamblu cap dispozitiv de operare;

e) încărcarea buteliei cu agent propulsor numai pentru cele presurizate în momentul utilizării;

f) reîncărcarea cu agent de stingere;

g) reasamblarea stingătorului;

h) etichetarea şi sigilarea stingătorului.

Cum reparam un stingator?

Repararea stingătoarelor de incendiu reprezintă un ansamblu de operaţiuni efectuate de către personal de specialitate, cu ajutorul unor mijloace tehnice adecvate, aplicabile unui stingător la care au fost constatate defecţiuni, pentru repunerea acestuia în stare de funcţionare.


Repararea are rolul de a conferi încrederea că produsul corespunde integral din punct de vedere al caracteristicilor funcţionale demonstrate la modelul certificat şi că prezintă siguranţă în exploatare.


Repararea se realizează doar prin înlocuirea fitingurilor cu altele noi. Nu face obiectul reparării recipientul stingătorului. Repararea se realizează utilizând numai piese de schimb originale sau acceptate de producător ca fiind conforme cu cele înlocuite.

În urma operaţiunilor de reparare, prestatorul emite o declaraţie de conformitate prin care declară pe propria răspundere că stingătoarele de incendiu reparate corespund integral cu modelul certificat.

Operaţiunile realizate pentru repararea unui stingător de incendiu, în funcţie de tipul acestuia,sunt:

a) operaţiunile prevăzute la verificare stingator şi la reincarcare stingator putin mai sus;

b) identificarea defectelor ce trebuie înlăturate;

c) verificarea la presiune a recipientului stingătorului, a supapei şi a ansamblului furtun (dacă există dispozitiv de oprire a descărcării);

d) asigurarea de piese conforme modelului certificat;

e) înlocuirea pieselor defecte;

f) reîncărcarea cu agent de stingere;

g) reasamblarea stingătorului;

h) etichetarea şi sigilarea stingătorului.

(extras din art.19,20,21,22,23 ordin nr. 138 din 23 oct 2015)


Dupa toate aceste etape stingatorul ajunge la dumneavoastra fericit, cu amintiri placute din concediu si in parametrii tehnici maximi de utilizare.

Nu exista produse in aceasta sectiune